Ligging
Nebida ligt in het zuidwesten van Sardinië, het Italiaanse eiland met ongeveer 1800 kilometer kust. Nebida is gelegen in een streek met een afwisselende kust en vele mooie stranden van allerlei aard. Gezichtsbepalend in deze omgeving is de Pan di Zucchero (Suikerbrood). Een rots in de zee die al ontelbare malen is gefotografeerd. Pan di Zucchero is vooral goed te zien vanaf het mooie en kindvriendelijke strand van het voormalige mijnwerkersdorpje Masua. Nebida is een klein dorp dat nog weinig toeristisch is. Er zijn diverse dorpswinkels, een restaurant, een hotel en twee pizzeria’s. De dichtsbijzijnde grotere steden zijn het mijnstadje Iglesias en de stad Carbonia. Gagliari, de hoofdstad van Sardinië, ligt op circa 45 minuten rijden (75 km). In de omgeving liggen vele mijnen. Sommige daarvan (zoals onder meer de voormalige mijn van Masua en de mijn van Buggeru) zijn voor bezichtiging toegankelijk en bieden ook nog eens prachtige vergezichten vanuit een onverwacht perspectief op de omringende zee.

Hoe te bereiken:

Sardinië is inmiddels op veel manieren te bereiken. Het makkelijkste en het snelste is met het vliegtuig. Er zijn diverse luchthavens op het eiland die door diverse maatschappijen worden aangedaan. Het huren van een auto is eenvoudig bij een van de vele verhuurbedrijven. Huren van een auto in Italië is trouwens niet goedkoop. Desondanks is vliegen met huurauto vaak (veel) goedkoper dan met de auto rijden en de oversteek per veerboot maken.

Een paar voorbeelden

Koln/Bonn Alghero www.tuifly.com
Koln/Bonn Olbia www.tuifly.com
Frankfurt/Hahn Cagliari www.ryanair.com
Brussel - Cagliari Alghero  

Veerboten
Vanuit verschillende plaatsen vanaf het vasteland worden bootverbindingen met Sardinië onderhouden. Met name vanuit Genua, Livorno en Civitavecchia zijn er regelmatige verbindingen.

De meest bekende zijn:

www.corsicaferries.com
www1.gnv.it
www.mobylines.it
www.tirrenia.it